У Рівному визначили переможців місцевого оскару. Педагогічного. Кращих з кращих обрали під час обласного етапу конкурсу "Вчитель року". Визначили їх поміж викладачів української мови та літератури, образотворчого мистецтва, правознавства та хімії. Саме вони представлятимуть Рівненщину на Всеукраїнському етапі.

Сергій Прокопчук викладає правознавство вже 15 років. Вісім з них - у Рівне нському економіко-правовому ліцеї. Каже, кожен педагог, який має певний досвід викладання, має спробувати свої сили у конкурсі "Вчитель року". На свою перемогу сподівався, хоч, зізнається, не вірив, що може стати кращим.

Журі конкурсу оцінювало саме уміння педагогів подавати матеріал, навчати дітей. Адже використанням сучасних технологій на уроках нині мало кого здивуєш. Основним у виборі кращого стали саме уроки, які давали вчителі.

Універсального рецепту для перемоги у конкурсі немає, каже начальник обласного управління світи і науки. Адже кожен педагог має свої особливості. Важливо - зуміти їх найкраще використати у роботі з учнями.

Кращим вчителем української мови та літератури журі обласного конкурсу "Вчитель року" обрало Галину Сівицьку з Рівне нського району, хімії - Людмилу Захарук з Гощанщини, образотворчого мистецтва - Марію Гуменюк з Дубенського району. Саме ці педагоги захищатимуть честь Рівне нщини на Всеукраїнському рівні.