Сьогодні вранці на територію України заїхав 12-й російський "гумконвой". Дві колони складаються зі 170 вантажівок. Про це повідомляє прес-служба МНС Росії.

"Уранці 31 січня 2015 року 12-та колона МНС Росії з гуманітарною допомогою для Донбасу висунулася з Донського рятувального центру МНС Росії на російсько-український кордон. Пройшовши відповідні процедури на пунктах пропуску "Матвєєв Курган" і "Донецьк", колона продовжила рух у бік Донецька і Луганська", - ідеться в повідомленні МНС РФ.

У повідомленні уточняється, що "понад 170 автомобілів доставлять у Луганську і Донецьку області понад 1,5 тисячі тонн вантажу: продукти харчування (консерви, крупи, борошно, макаронні вироби та олія), медикаменти (антибіотики, препарати крові та інсулін), предмети першої необхідності, будівельні матеріали (скло, шифер), електроенергетичне обладнання (кабелі й ізолятори підвісні для ЛЕП) та інші матеріальні засоби, необхідні для життєзабезпечення населення Луганської та Донецької областей". Тим часом офіційний Київ наголошує, що "гумконвой" заїхав із порушенням українського законодавства та міжнародних норм.

Про це повідомляє ТСН