У вівторок, 3 лютого 2015 року, з 9.30 ранку до 12.00 з технічних причин може відбутись зупинка пасажирського автотранспорту.

Під загрозою транспортного колапсу приватні перевізники вимушені стати на захист не тільки своїх законних прав та інтересів, а також на захист права рівнян на безпечні та регулярні пасажирські перевезення.

Тому 3 лютого 2015 року о 10 годині біля Рівне нського міськвиконкому відбудеться мітинг перевізників Рівного.

У зв’язку з деструктивною позицією міської влади, в Рівному назріла катастрофічна ситуація в галузі пасажирських перевезень.

ГО «Союз перевізників України», виступаючи самоврядною організацією, висуває до міської влади наступні вимоги:

1. Скасувати незаконну щоквартальну плату за послуги, що не надаються, підприємству-присосці КП «Рівне транспорт».

2. Встановити тариф за перевезення у розмірі 3-ох гривень.

3. Оприлюднити інформацію стосовно коштів, виділених Рівне радою з міського бюджету , на придбання обладнання для систем GPS контролю ( в т.ч. сервер) та подальшого використання цього обладнання. За нашою інформацією це обладнання не відповідає технічним вимогам та ринковій ціні.

4. Створити на паритетних засадах спільну комісію виконкому разом з представниками самоврядної організації перевізників стосовно впровадження системи електронного квитка та GPS контролю чи моніторингу.

5. Не відкривати нових маршрутів і не вносити змін до порядку проведення конкурсу на міських маршрутах (в т.ч. додаткових умов при проведенні тендерів) без попереднього узгодження з самоврядною організацією перевізників.

6. У випадку наявності вимог від органів місцевого самоврядування м. Рівне про встановлення, будь-якого додаткового обладнання на транспортні засоби, що здійснюють пасажирські перевезення, витрати по розробці необхідної технічної документації повинні лягати на міський бюджет.

7. Узгоджувати з самоврядною організацією перевізників тимчасове обмеження руху певними частинами міста.

Про це повідомляють у прес-службі ГО «Союз перевізників України»