Вже вдруге завершився масштабний Всеукраїнський конкурс есе «Я – європеєць», що проводиться Посольством Литовської Республіки в Україні спільно з Всеукраїнською молодіжною громадською організацією “Серце до серця” за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства молоді та спорту України.

Учениця 10 Б класу Здолбунівської гімназії Шмендель Марта стала призером (III місце) Конкурсу. Усього на фінал конкурсу надійшло 534 роботи учнівської молоді 8-11 класів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів України, членів молодіжних громадських організацій.

22 січня 2015 року відбулося урочисте нагородження переможців та призерів Конкурсу. Своїми враженнями про таке дійство поділилась учениця 10-Б класу гімназії Марта Шмендель.



pic

«Прийом у Литовському посольстві приємно вразив. Усе було доволі просто, затишно та без зайвого пафосу. Заступники міністрів та уповноважений посол спокійно (без натовпу охоронців!) ходили собі поміж дітей, і кожен бажаючий міг з ними сфотографуватися чи потеревенити. Даною нагодою я, до речі, й скористалася і перекинулася кількома словами з заступником Міністра освіти та науки – паном Полянським, який також є автором наших підручників з Всесвітньої історії. Атмосфера була чудовою: спілкування з цікавими однолітками, подарунки та солодкий стіл – усе це яскравими враженнями вплелося у вінок нашого візиту. Ані пригнічений сірою дощовою погодою Київ, ні постійний поспіх та втома не заплямували наших емоцій. Адже такі поїздки не даремні. Вони надихають на невтомну працю, творчі пошуки та нові перемоги».



pic

Джерело: Здолбунів.СITY