За роботою депутатів Рівненської районної ради незабаром можна буде спостерігати в режимі «онлайн».

Це стало можливо завдяки участі районної ради у проекті «Школа демократичних правил та процедур для органів місцевого самоврядування України», який реалізовується за фінансової підтримки UNDEF (Фонд Демократії ООН).

Мета проекту – зробити роботу районних рад більш відкритою. Очікується, що такі зміни відбудуться шляхом запровадження дієвих практичних кроків та закріплення їх у нормативних документах районних рад. Одним з прикладів таких змін може бути закріплення у регламентах місцевих рад положень про налагодження онлайн інтернет-трансляцій засідань сесій місцевих рад.

– За кошти цього проекту будуть встановлені відеокамери, які фіксуватимуть все, що відбувається у сесійній залі, – розповідає керуюча справами Рівне нської районної ради Оксана Фурманець. – Кожен мешканець району, маючи доступ до інтернету, зможе в режимі онлайн переглядати за перебігом сесії і таким чином бачити, як депутати, за яких вони голосували, відстоюють інтереси своїх виборців. Крім того, відеоматеріали з сесійної зали можна за потреби використовувати як докази у суді, адже це будуть не цифрові, а аналогові відеокамери.

Про це повідомляють на сайті Рівне нської облради