На базі Сарненського ВПУ-22 розпочато будівництво модульних будиночків для бійців АТО, в яких вони могли б обігрітися, перевдягнутися, відпочити.

Будиночок сконструйований так, що його можливо швидко розібрати та зібрати, захистити від ураження у траншеї або копанірі, плитами перекриття та фундаментними блоками. Споруда розрахована на 6 місць відпочинку з можливістю встановити котел для обігріву типу «буржуйка».

Для виготовлення такого виробу необхідно 5-6 кубів обрізної дошки (25 мм), 0,5 - необрізної (50 мм), 6 рулонів теплоізоляційної мінвати, рулон гідроізоляційної плівки та руберойду, саморізи та інше. Собівартість готового продукту виготовленого за стандартами становить орієнтовно 25 тисяч гривень. Громадський активіст Роман Захарчук вивчав досвід подібного виробництва у Харківській області. Відсутність у тій місцевості лісоматеріалів значно збільшує вартість виробництва, а на Поліссі є можливість його здешевити.

Проект «Модульні будиночки» реалізовується завдяки студентам та колективу ВПУ-22, які працюють безкоштовно, а також активній підтримці керівництва навчального закладу в особі Володимира Городнюка, який допоміг налагодити процес виробництва. Депутати районної ради Володимир Банацький, Микола Клевака та підприємець Руслан Гула посприяли у забезпеченні пиломатеріалами, депутат районної ради Олег Жошко надав спонсорську підтримку мінватою.

Колектив музичної школи зібрав кошти в сумі 3200 гривень та передав з цільовим призначенням на виробництво будиночка, який вже найближчим часом слугуватиме тимчасовою домівкою для воїнів -прикордонників, які охороняють територіальну цілісність України у Донецькій та Луганській областях.

Актуальність виробництва підтверджується тим, що ще три підрозділи, у яких несуть службу жителі Сарненського району, подали заявки з проханням на виготовлення подібних конструкцій.

Джерело: Polissia News