В контексті змін до Податкового кодексу України, які набрали чинності з 1 січня, департамент агропромислового розвитку ОДА організував семінар-тренінг для керівників сільгосппідприємств та фермерів.

Учасники зустрічі обговорили зміни в адмініструванні єдиного податку та нововведення в оподаткуванні сільського господарства.

«Законом про Податковий кодекс України зберігається режим оподаткування ПДВ у сфері сільського господарства. Для зменшення податкового тиску введено окрему групу платників єдиного податку», - зазначила директор департаменту Надія Переходько під час зустрічі із фермерами.

Під час наради зазначалося, що прийнятим законом скасовано збір на розвиток садівництва. Змінено і режим оподаткування ПДВ операцій з експорту зернових і технічних культур. За словами Надії Переходько, у Держбюджеті на 2015 рік майже вдвічі скорочено кількість бюджетних програм з АПК.

Також у рамках семінару йшлося про умови кредитування сільськогосподарських галузей, а також порядок обліку та бронювання військовозобов’язаних, які підлягають призову до збройних сил України.

Про це повідомили на сайті Рівне нської ОДА