30 січня вступив у законну силу вирок Рівненського міського суду Рівненської області по кримінальному провадженню, відкритому слідчим СУ УМВС України в Рівненській області за матеріалами УБОЗ відносно організованої групи, з міжрегіональним зв’язками, у складі трьох раніше неодноразово судимих осіб за злочини корисливо-насильницького спрямування, які на шлях виправлення не стали.

Звільнившись з місць позбавлення волі, продовжили займатись насадженням на території регіону ”злодійських” традицій, вимаганням коштів у громадян, а також організували канал постачання особливо-небезпечного наркотичного засобу (метамфетаміну) до установ виконання покарань.

46-річний Вадим, уродженець Республіки Казахстан, достатньо відомий у злочинному середовищі, розпочав створювати злочинну групу ще перебуваючи у в’язниці, де він був так званим ”смотрящим”. Після звільнення разом зі своїми спільниками — 36-річними Валерієм та Сергієм – продовжив злочинну діяльність, організувавши канал постачання тяжких наркотиків у місця позбавлення волі.

У подальшому, застосовуючи фізичне та психологічне насильство, зловмисники вчинили шість тяжких та особливо тяжких злочинів у Рівне нській та Київській областях. На їх рахунку три вимагання, по одному факту вимагання документів, пограбування та незаконного позбавлення волі. Востаннє підозрювані вимагали грошові кошти в сумі десять тисяч гривень у рівнянки. Під час передачі їм грошей потерпілою, працівники спецпідрозділу БОЗ затримали учасників злочинної групи ”на гарячому”.

Працівники УБОЗ УМВС з використанням комплексу оперативно-технічних заходів задокументували вісім фактів протиправної діяльності підсудних, шість з них 6 вчинені у складі організованої групи. Усіх учасників групи засуджено до реальних строків позбавлення волі.

Про це повідомили у СЗГ УМВС України в Рівне нській області (за матеріалами УБОЗ УМВС)