29 січня близько 18 години на стаціонарному посту № 1, що в селі Опарипси Радивилівського району, інспектори взводу ДПС ДАІ зупинили автомобіль «RENAULT MAGNUM». За кермом вантажівки перебував 33-річний житель Львівської області.

При перевірці документів правоохоронці з’ясували, що вони не належать цьому транспортному засобу, оскільки колір та вузли агрегатів не співпадають з записами в реєстраційних документах.

Перевіривши транспортний засіб за всіма наявними базами Державтоінспекції, інспектори ДАІ встановили, що згідно з номером кузова вантажівка перебуває на території України з порушенням митного законодавства та ввезена поза митним контролем, а державні номерні знаки належать автомобілю «ВАЗ».

Під час спілкування з водієм інспекторам ДАІ стало відомо, що чоловік прямує до Житомира, а про те, що автомобіль незаконний, він не знав.

Іномарку працівники ДАІ доставили на територію Дубенського МВ УМВС. Відомості про цю подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та Радивилівським РВ УМВС відкрите кримінальне провадження за частиною 1 статті 290 Кримінального кодексу України (знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Про це повідомляє прес-служба УДАІ УМВС України в Рівне нській області