В одному з рівненських кафе, молодь має можливість вдосконалювати свої знання англійської. А все через те, що раз на тиждень, у дружній атмосфері проходять розмовники іноземної мови. За чашкою кави групи до п'яти чоловік спілкуються на різні теми, але все виключно інтернаціональною мовою.

Ці четверо молодих людей знайомі зовсім недавно, всього два місяці, проте кожна їхня зустріч є особливою. Особливою тим, що спілкуються вони інтернаціональною мовою – англійською, а зустрічі їхні іменуються – розмовниками. В одному з рівненських кафе, молоді люди не вживають алкоголь, а працюють над своїм саморозвитком.

Оксана, як викладач за освітою, старається зробити ці розмовники цікавими і корисними, щоразу обговорюючи нові теми. Їх підбирають спільно, аби всі могли висловитись, з того чи іншого питання. За два місяці, що проводяться розмовники «англомовна» молодь Рівного вже встигла обговорити науку, книги, соціальне підприємництво, українське мистецтво, і все це виключно англійською. Одна з учасниць розмовників, Іванна Лисак, дізналась про розмовник випадково.

Нажаль, зараз молодь не дуже активно долучається до таких розмовників, але то скоріш за все в силу необізнаності в даному питанні, кажуть організатори зустрічей. Проте вони як і учасники розмовників упевнені у їхній користі і вірять у те, що молодь почне приділяти більше уваги такому виду проведення часу.