Анастасія Станко поверталась із зони АТО. На одному з харківських постів ДАІ її та луганського правозахисника й журналіста Костянтина Реуцького зупинили колишні беркутівці.

Працівники посту ДАІ Пісочин перевірили документи, а після слів журналістів про те, що вони повертаються з зони АТО з редакційним завданням захотіли оглянути автомобіль та особисті речі працівників.

Коли Костянтин Реуцький витянув камеру його почали бити. "Його скрутили на харківському посту ДАІ екс-беркутівці, як ми розуміємо. Костю били, мене штовхнули. Били його, бо він камеру витягнув. Потім її вкрали. Камера "гов про", - написала Анастасія Станко на своїй сторінці у Facebook.

Згодом, камеру підкинули назад, але карту пам'яті з пристрою вилучили. «Міліціонери не представляються. Але певні, що їм нічого не буде, "бо не було ж і за майдан нічого" - це цитата. Від камери відвертаються. А в розмовах кажуть, що тіпа: ну ж номери луганські...камеру підкинули назад в машину, карту пам'яті не повернули», - доповнює своє попередню повідомлення у мережі журналістка.

Журналісти викликали наряд міліції й зафіксували правопорушення.

Справу взяв на особистий контроль голова облуправління МВС в Харківській області.

Наразі життю дівчини та чоловіка вже нічого не загрожує.

Сьогодні ж під будівлею Міністерства внутрішніх справ правозахисники планують провести акцію протесту з вимогою притягнути до відповідальності міліціонерів, які вчинили напад на журналістів.

Нагадаємо, Настя Станко працювала на ТРК "Рівне 1". Одружена із рівнянином Володимиром Антонюком.