29 січня у Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбулося відкриття фотовиставки «Скромна чарівність Парижа». Автор фоторобіт Наталія Компанцева – відомий кінооператор, визнаний фотомайстер, лікар за першою спеціальністю.

Сім років працювала лікарем швидкої допомоги і анестезіологом - реаніматологом. У 1969 році захопилася фотографією, отримала другу професію – кінооператора. З 1987 року вона є членом Національної Спілки кінематографістів України. З 2000 року – член Національної Спілки фотохудожників України.

Наталія Компанцева брала участь у 25 міжнародних фотосалонах: у Латвії, Узбекистані, Великобританії, Франції, Канаді, Італії, Росії, Китаї, Австралії та в інших країнах. Нині мисткиня – голова художньої ради Національної спілки фотохудожників України.

Директор музею Олександр Булига привітав відвідувчів виставки і сказав, що автор і організатори присвячують її жертвам терористів у Парижі, Дебальцево, Маріуполі, Волновасі та Героям Крут.

– Мій син уже п’ять разів був у зоні АТО, і тому я дуже боляче пропускаю через своє серце трагічні події, які відбуваються зараз в Україні, – розповіла Наталія Компанцева.

Експозиція складається з 50 чорно-білих фотографій, які відображають парижан на вулицях – різні прояви життя вулиць і площ найяскравішої і найбільш вишуканої столиці Європи.

Гостей привітав відомий рівненський колектив «Срібна терція».

Виставка працюватиме до 12 лютого 2015 року, повідомили на сайті Рівне нської обласної ради