Мінінфраструктури та МОЗ обговорять механізм фінансування залізничних лікарень під час процесу передачі у комунальну власність.

Міністерства ініціюють проведення на початку лютого селекторної наради за участю представників Мінфіну, голів облдержадміністрацій для обговорення порядку фінансування та перепідпорядкування медзакладів Укрзалізниці до місцевих органів влади.

Під час робочої наради, що відбулася 28 січня, Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський та Міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі, голова Федерації профспілок транспортників Вадим Ткачов, керівники профільних департаментів міністерств та Укрзалізниці прийняли рішення про необхідність роз’яснення компетенції органів влади стосовно виконання Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» у частині передачі відомчих медичних закладів залізничного транспорту в комунальну власність та їх фінансування.

Як відомо, з 1 січня фінансування закладів охорони здоров’я Мінінфраструктури, що обслуговують працівників та пасажирів залізничного транспорту, передбачено з місцевих бюджетів. На сьогодні все ще проходить процес включення цих медзакладів до мережі управління МОЗ на місцевому рівні.

«Питання перепідпорядкування та фінансування вирішується. Залізничники та медперсонал цих лікарень можуть не хвилюватися. А з місцевими органами влади ми активізуємо роботу щодо прискорення процедури перепідпорядкування їм цих медичних закладів та виконання порядку їх фінансування. Ми не допустимо зриву лікувального процесу, адже це ставить під загрозу безпеку руху поїздів та створює незручності для обслуговування залізничників та населення, яке користується послугами цих закладів», - наголосив Міністр інфраструктури.

Нагадаємо, Законом України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» визначено перелік усіх залізничних медичних закладів, які передаються на баланс місцевих органів самоврядування. Загалом після реорганізації Укрзалізниці до акціонерного товариства увійдуть 11 основних медзакладів, інші 83 – перейдуть до комунальної власності.

Про це повідомили на сайті Рівне нської ОДА, за повідомленням прес-служби Міністерства інфраструктури