Кримське пиво з Російським маркуванням обурює рівнян. Принаймні так вважають громадські активісти. В одному з супермаркетів вони виявили напій підприємства Кримського півострову на етикетці якого країною виробником вказана Російська федерація. Як такий товар з'явився на полицях рівненських супермаркетів та хто повинен за це відповідати,- далі у сюжеті.

Кримське пиво з ніби-то Російської Федерації в ході власного розслідування в одному з супермаркетів Рівного виявили представники громадської організації "Рівне нський громадський контроль". Першочергово на такий товар звернув увагу боєць АТО, який нещодавно повернувся зі Сходу, - говорять активісти. Придбавши пиво "Пивобезалкогольного комбінату Крим" на етикетці країною-виробником вказана Російська федерація. Така ситуація є ганебною, - говорить Дмитро Якимець, і крім того порушує законодавство України.

Порушили закон у цьому випадку і виробник, і дистриб'ютор, і торговельна мережа, говорить патентний повірений Юрій Трачук.

Тим, як цей товар з'явився на полицях рівненського супермаркету вже зацікавилась СБУ. Адже, якби пиво було з Російської Федерації, то мало б сплачувалось мито та необхідні збори. Продаж цього напою, говорить Дмитро Якимець, фактично є змушуванням рівнян підтримувати сепаратизм.

У самому ж супермаркеті повідомили, що товар закуповують у рівненських постачальників, тож звідки його беруть самі дистриб'ютори не знають. Чому ж на ціннику магазина вказана країною виробником Україна, а на етикетці пляшки Росія - пояснюють.

Крім того, штрих код на пляшках ніби-то український, і починається на цифри 482, однак як говорить Юрій Трачук, всі інші цифри фальшиві. Тим часом, адміністрація супермаркету пообіцяла зняти цей товар з продажу до з'ясування стосунків з виробником.