Сьогодні українці відзначають День пам’яті Героїв Крут. 97 років тому молоді захисники Української Народної Республіки власною кров’ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху. Сьогодні ж державу знову доводиться боронити – воїни АТО – герої нової України. Як вшановували історію минулого та зустрічали героїв сьогодення у 22 школі

Двоє бійців української армії на ротації до понеділка. "Дельфін" та "Гетьман" завітали до рідного навчального закладу не лише, щоб стати учасниками пам’ятного заходу приуроченого пам'яті Героїв Крут, а й розповісти молоді про події на Сході.

А ще запевняють: дитячі малюнки та листи - надають надзвичайної підтримки військовим.

Зустрітися з учнями рідної школи у День пам'яті Героїв Крут бійці АТО вирішили не випадково. Кажуть, і тоді і зараз на захист української державності стали саме молоді люди. Та й ще сьогодення додає свої корективи у пам'ятні дати.

Для покоління молодих українців нині особливо важливо розуміти, що патріотизм - це пам'ять, віра та надія. А подібні заходи – це не лише уроки історії, а й важлива історична паралель між минулим та сучасністю.

Герої Крут показали багатьом поколінням українців взірець патріотизму та відданості. Уроки з історичних подій, - із жертовного бою студентів та гімназистів під Крутами, з самовідданої боротьби українських бійців на Донбасі, переконують у тому, що держава повинна мати потужну, озброєну та вишколену армію для захисту своїх кордонів.