Пекінська капуста стала популярною в нас не так давно. Але вже нині чимало з нас не уявляють столу без смачного салату з неї. Чим же вона корисна для вашого організму?

Вона вміщує поживних речовин удвічі більше, ніж звичайна білоголова. Насамперед білків, які легко засвоюються. В її ніжному соковитому листі більше й кальцію, фосфору, заліза. Вона багата на вітаміни А, В, С, РР.

На сході пекінську капусту вживають бо знають, що вона - запорука довголіття та здоров'я. Ще знахарі застосовували її при лікуванні виразок шлунка. Сучасна наука визначила, в чому полягають лікувальні властивості капусти - це велика кількість амінокислот під назвою лізин. Лізин має здатність розчиняти чужорідні білки і відіграє значну роль в очищенні крові.

Пекінська капуста має дієтичні й лікувальні властивості, особливо корисна при серцево-судинних захворюваннях і виразці шлунка. Салат із пекінської капусти корисний при недокрів’ї, головному болю і розладах нервової системи. Її вважають джерелом активного довголіття, що пояснюється наявністю в ній значної кількості лізину — амінокислоти, що очищає кров від шкідливих мікробів і вірусів.

Джерело: Країна Здоров'я