Ще з грудня минулого року даішники Рівненщини мають мобільні термінали, за допомогою яких водії можуть на місці здійснити електронний платіж за порушення, а не ходити по банках. Як працюють дані пристрої і яка реакція водіїв, ми сьогодні побачили і пропонуємо подивитися і вам

На Рівне нщині працівники ДАІ мають два такі термінали. Вони є мобільні тому їх можна помістити у будь який патрульний автомобіль. Але зазвичай, їх отримують ті даішники, які працюють на трасі Київ – Чоп у Корецькому та Радивилівському районах.

Даний термінал працює так як і у супермаркетах. Вставив картку, ввів пін код і гроші за порушення зняті. Для розрахунку підходить пластикова картка будь якого банку. Поки водії ще мало знають про такі нововведення.

Цей водій одесит. Повертається додому з міста Львів. Там придбав Volkswagen Transporter. На Рівне нщині , у Корецькому районі перевищив швидкість. Через це його зупинили працівники ДАІ.

Але далі водію було не до посмішок. Його порушення зафіксувала відеокамера. На чоловіка склали адміністративний протокол.

Розрахунок відбувається відразу на місці. 255 гривень за порушення та 7 гривень комісії.

Три хвилини і операція здійснена. Поки Роман дістанеться Одеси то вже й не згадає, що на Рівне нщині порушив правила дорожнього руху.

За аналогічне порушення, а саме перевищення швидкості, працівники ДАІ зупинили ще двох водіїв.

Сергій із Василькова згідний, що порушив, але розраховуватись на місці не захотів.

Мешканець Умані повертався своє Тойотою з Луцька. Також занадто сильно натиснув на педаль газу у населеному пункті.

Відразу дістає посвідченні водія і мізкує як розрахуватись за порушення.

На водія склали протокол і також відпустили. Загалом кожна область України має по два термінали в автопатрулях. Виняток столиця. Незабаром їх кількість збільшать. Адже розрахунок на місці - це економія часу. Але є винятки. Сплатити за порушення, які передбачають вилучення посвідчення водія або ж санкція передбачає вирішення справи в суді, до такої оплати не підлягають.