В Україні триває активна фаза мобілізації. До 28 січня у всіх містах і селах відбувалось оповіщення військовозобов'язаних. А вже сьогодні мобілізованих рівнян призвали до військового комісаріату, щоб згодом відправити у навчальні центри Збройних сил України. Тут кажуть - план виконують. А от з яким настроєм мобілізовані йдуть до військкомату

Восьма ранку на годиннику. Біля Рівне нського військового комісаріату близько сотні людей. Мобілізовані рівняни прибули для подальшого відправлення до навчальних центрів Збройних сил України. Серед них лікар і волонтер Юрій Поліщук.

Проводжає сьогодні сина рівнянка Людмила Зань. Її Іван, відомий на Рівне нщині КВН-щик, не отримав повістки за станом здоров'я. Однак, прийшов добровольцем, не стримуючи сліз говорить жінка.

Мобілізовані у четвертій хвилі замінять бійців, які на Сході з березня минулого року. Сьогодні розпочалось укомплектування команд, які спочатку направлять на навчання. Для людей без військової підготовки воно триватиме 45 діб, а відбуватиметься на територіях Рівне нської, Львівської та Житомирської областей. Зараз же у військкоматі визначатимуть, чи готова людина морально виконувати бойові завдання. Для тих, хто не готовий, завдання знайдуть і в тилу.

План по кількості мобілізованих - виконують, - говорять військові.

Відправка мобілізованих до військових навчальних частин відбуватиметься з 29 січня до 3 лютого.