Починаючи готуватися до весілля, ви неодмінно задумаєтеся про те, як красиво попередити про неї ваших близьких, друзів і знайомих. Запрошення на весілля можна замовити, але зробити їх самостійно не так вже й складно. До того ж гості обов'язково оцінять вашу працю і, швидше за все, збережуть листівки в пам'ять про вашу урочисту подію.

Що вам може знадобитися:

-- Аркуші білого або кольорового паперу і картону

-- Мережива

-- Атласні стрічки - широкі і вузькі

-- Фігурні і звичайні ножиці

-- Клей

-- Принтер для друку тексту

-- Дирокол

-- Запальничка



pic

Приступимо до роботи:

1) Для початку продумайте, якого розміру будуть ваші запрошення і надрукуйте відповідний текст запрошення. З одного аркуша A4 стандартно може вийти два запрошення, а з одного аркуша картону - 1 конверт.

Кольори можна брати різні. Традиційно використовують білий колір або ніжні пастельні тони, але якщо ви бажаєте зробити ваше запрошення яскравим, барвистим, можна взяти і яскраві кольори картону і стрічок .

2) На аркуші паперу роздрукуйте текст запрошення, а потім за допомогою фігурних ножиць виріжте його.

pic

3) З допомогою діркопробивача проробіть вгорі дірку для кріплення бантика.



pic

4) З більше щільного паперу зробіть конверт. Для цього по відміряним шаблонам виріжте з аркуша А4 подібну фігуру, з урахуванням того, що бічні краї однієї із сторін будуть трохи виступати і їх слід відігнути . Конверт слід робити в залежності від розмірів самого запрошення, щоб воно ідеально помістилося усередині конверта.



pic

5) З допомогою мереживних стрічок прикрасьте заготовки для конвертів. Для цього з допомогою клею закріпіть мережива з внутрішньої сторони майбутніх конвертів.



pic

6) Після цього зігніть краї по згину і приклейте їх до протилежної сторони, щоб у вас вийшов конверт.



pic

7) У верхній частині проробіть отвір, вставте запрошення в конверт і закріпіть його за допомогою тонкої стрічки , протягнувши її в отворі та зав'язавши бантом.



pic

8) Зробіть з допомогою широкої і вузької атласних стрічок великий бант для центру конверта. Для цього зігніть два відрізка широкої стрічки і закріпіть центр за допомогою тонкої стрічки. Не забудьте обробити краї атласних стрічок запальничкою.



pic

9) Приклейте отримані бантики в центр листівки з допомогою клею. Робота готова.



pic