Із заявами на отримання земельної ділянки звернулося 1493 військовослужбовця, які брали участь у виконанні завдань з проведення АТО. Про це повідомили в головному управлінні Держземагентства у Рівненській області.

Майже половина з них, а саме 706 захисників України, виявили бажання отримати ділянки в обласному центрі. 236 учасників АТО хочуть стати власниками землі у Рівне нському та 122 у Здолбунівському районах.

Фахівцями землевпорядної служби вже надано 390 дозволів на розроблення документації із землеустрою на загальну площу майже 60 гектарів.

Разом з тим, 86 учасників АТО вже оформили документи на земельні ділянки загальною площею більше 10 гектарів. З них: 21 ділянка надана під будівництво та обслуговування житлового будинку; 62 – для садівництва; 3 ділянки – для особистого селянського господарства. В обласному центрі не виділено жодної земельної ділянки.

Спеціалісти землевпорядної служби Рівне нщини продовжують узагальнювати інформацію про вільні земельні ділянки, котрі можуть бути передані у власність військовослужбовцям.

Загалом для учасників АТО на Рівне нщині передбачено понад півмільйона гектарів землі.

Всього в Україні заяви отримання земельних ділянок подали майже 20 тисяч військовослужбовців, які брали участь у виконанні завдань з проведення АТО. Найбільше клопотань надійшло до фахівців землевпорядної служби та органів місцевої влади у Волинській, Львівській, Миколаївській, Рівне нській та Житомирській областях.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА