Аграрії Рівненщини вже почали готуватися до весняно-польової кампанії. Як повідомила директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Надія Переходько, в області під урожай 2015 року заплановано засіяти 540 тисяч гектарів сільськогосподарських культур.

Так, половину площі займатимуть зернові, п’яту частину – цукровий буряк, соя, ріпак і соняшник. Картоплю та овочі садитимуть на 15 відсотках. Решту площі займатимуть кормові культури.

До посівної господарства Рівне нщини повністю забезпеченні насінням зернових культур. Разом з тим, аграрії готують техніку та паливно-мастильні матеріали до посівної, а також закуповують міндобрива та отрутохімікати.

«Весняно-польова кампанія повинна проводитися у стислі строки, позаяк за прогнозами синоптиків весна буде швидкою, - зауважив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко на нараді із регіонами. – Також у зв’язку із введенням надзвичайного стану у Донецькій та Луганській областях, економіка України переходить у мобілізаційний режим. Тому аграрний сектор повинен забезпечити продовольчу безпеку держави».

Разом з тим, Олексій Павленко зауважив, що міністерство веде перемовини із банками щодо надання кредитів аграріям з метою фінансування посівної.

Про це повідомили на сайті Рівне нської ОДА