«У суботу, 24 січня, я прийшла до Дельта Банку, щоб зняти «дитячі кошти»», - розповідає ((http://rivne1.tv/)(Рівне 1)) Ірина. «На жаль, отримати готівку не змогла, а в черзі дізналася, що люди не отримують у банку коштів вже по три місяці. Персонал детально нічого не пояснив, а що робити не знаю», - бідкається молода мама.

Ірина розповідає, що чутки про те, що банк ніби-то закриватимуть вона почула не вперше. Жінка помітно хвилюється, адже доля її коштів наразі невідома. «Сьогодні, 26 січня, мені вдалось зняти тисячу гривень, але сказали, що більше не дадуть», – повідомила рівнянка Ірина.

Начальниця Рівне нського відділення №1 таких чуток нам не підтвердила й запевнила, що соціальну допомогу у банку виплачують вчасно.

Все ж підстави для хвилювання виправдані, адже начальник відділу виплат Рівне нського управління соціального захисту населення Оксана Большакова повідомила, що управління припиняє свою співпрацю з банком.

«Згідно рішення НБУ Дельта Банк не закривають, але його економічні показники впали й ми переводимо свої платежі в інші установи», - розповіла Оксана Олександрівна. Начальник відділу запевнила, що виплати клієнтам Дельта Банку повернуть. «Кошти переведуть на рахунок іншого банку-партнеру, де їх можна буде зняти або ж надішлють їх поштовим переказом. Ми стараємось повідомити усіх, хто має отримувати виплати у Дельта Банку про те, що наразі припиняємо співпрацю з цим банком».

Нагадаємо, що у грудні 2014 року українські банкіри вже обговорювали ймовірне введення тимчасової адміністрації або початок націоналізації Дельта Банку. Закінчилися ці обговорення тим, що один із акціонерів установи, Микола Лагун, виступив у ЗМІ із запевненням, що банк врятують без втручання держави.