У складі ідеальних спагеті можуть бути тільки борошно і вода. При цьому борошно повинно бути з твердих сортів пшениці, в якій найвищий вміст білка.

Макарони з цього борошна виходять найбільш пружними і не розварюються і не шкодять фігурі.

Знайдіть на упаковці групу, до якої належить продукт. Літера «А» означає, що перед вами спагеті з твердих сортів пшениці. Вони мають гарний янтарно-жовтий відтінок. Спагеті групи «Б», виготовлені з м'яких сортів пшениці, а так само «В» з хлібопекарського борошна виглядають менш привабливо. Їх природний колір - кремово-сірий. Коштують такі спагеті, як правило, дешевше. Однак, деякі виробники часом підфарбовують їх куркумою.

Зерно твердої пшениці має в складі каротиноїдний пігмент - натуральний барвник, який передається спагеті і зберігається після варіння. Фарбовані спагеті легко переплутати з виробами групи «А».

Сорт макаронних виробів залежить від сорту борошна. Вищий - самий очищений, але не корисний. Такий складається з подрібнених серцевинок зерна. А от борошно першого і другого сортів містить ще і тонкий алейроновий шар або висівки, які сприяють виведенню шлаків з організму. Темні вкраплення на спагеті і є корисні висівки. А от білі плями на поверхні з'являються через поганий переміл борошна.

Порада від кулінарів: не варто промивати спагеті після варіння в холодній воді.

Джерело: Споживач.info