Всі мешканці одного села. Четверо серед них - діти. Потерпілі госпіталізовані до місцевої лікарні з ознаками гострої кишкової інфекції. Причиною всьому нібито стала вода сумнівної якості з водопроводу. Люди використовували її для приготування їжі.

За три дні в Острозьку центральну районну лікарню звернулись 15 мешканців села Оженин. У всіх були однакові симптоми – температура, нудота, загальне ослаблення організму. Серед хворих четверо дітей. Вік від кількох місяців до 6 років. Олена перебуває у лікарні з трирічною дочкою. Каже, кілька днів у дівчинки не знижувалась температура.

Зараз у лікарні залишається ще шість хворих. Всі інші лікуються вдома амбулаторно. Медики кажуть, загрози для їх життя немає. Тим часом селяни вже мізкують, звідки інфекція могла потрапити у воду. Думають, все через каналізацію.

У селі Оженин людей об’єднує один водогін. У санепідемслужбі називають декілька причин масового отруєння. А саме: зношеність труб, подача води за графіком та каналізаційні стоки.

Поки триватимуть остаточні перевірки, вода у селі буде відсутня. До речі, це вже не перший подібний випадок як в даному населеному пункті, так і в цьому районі. Два роки тому у Могилянах люди також масово опинялись на лікарняних ліжках через забруднену воду. У даному випадку, відповідальність за зношеність мереж та інфекцію понесе сільська рада.