Завтра, 27 січня, о 14.00 годині, у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці відбудеться зустріч з рівненським письменником, журналістом, краєзнавцем Василем Басарабою. На заході буде представлено творчі доробки члена Національної спілки письменників України та презентація його нової книги «Страшний суд», яка стала дипломантом Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» у 2013 році.

Василь Басараба – автор книжок поезій «У країні Україні», «Воля», «Калинова кров», гумору «Прісне і присмачене», краєзнавчого нарису «Нобель на озері», збірки для дітей «Ожинова стежина», повісті й оповідання «Оксамитовий вітер», краєзнавчої книги «Нобель на озері Нобель».

Щирим болем за долю України, глибокою спорідненістю людини з рідною землею сповнена поема "Калинова кров". У ній над усе - споконвічне прагнення українського народу до волі, власної держави, справжньої, а не декларованої незалежності. Василь Басараба, навертаючи поемою "Калинова кров" нашу пам'ять до історичного минулого, примушує задуматись – хто ми є тепер і чому такими стали?

Надзвичайну популярність здобула нова книга Василя Басараби «Страшний суд».

Голод 1933-го і трагедії сорокових років у Західній Україні – на таких ключових темах тримається роман "Страшний суд". Українській літературі відомі класичні зразки творів як про голодомор, так і про сорокові. Василь Басараба обігрує це по-своєму, поєднавши два в одному. На кульмінацію твору працює минуле. Перед коханням двох молодих людей - Богдана та Олі - перепона: "Вовк", Олин дід, під час Другої світової війни закатував батьків мами Богдана. І добро та світло у "Страшному суді" таки долають зло, на перехрестях всіх подій.

"Страшний суд" – актуальний, зважаючи на останні події в нашій країні. Його мають прочитати всі, кому не байдужа доля України.