Про користь кориці багато сказано насамперед дієтологами, оскільки вона здатна знижувати вагу та корисна для діабетиків. Однак, багато її властивостей досі мало розкриті людині, і дарма. Адже кориця здатна полікувати все: від зубного болю до жіночих захворювань.

Як пише "Країна Здоров'я , масло з кориці можна використовувати як збудливий або ж, як заспокійливий засіб, оскільки завдяки вмісту в ньому особливих компонентів, воно може принести душевний спокій або навпаки бажання активної діяльності. Крім перерахованих лікувальних властивостей, кориця бореться з холестерином, сприяючи зниженню утворення тромбів, завдяки наявності ній кальцію, що дозволяє служити непоганою профілактикою раку. Кориця також використовується при захворюваннях шлунку і кишечника - волокна, які в ній містяться, допомагають активно виводити шкідливі солі, і покращувати роботу шлунково-кишкового тракту. Можливо навіть її використання в якості так званого "зміцнювача" травної системи ", що дозволяє покращувати апетит і стимулювати нормальну вироблення шлункового соку. Як показали недавні дослідження, кориця може знижувати рівень цукру в крові і навіть боротися з діабетом 2-го типу.

Лікувальні властивості кориці, приготовленої у вигляді спиртової настоянки, допомагають вбивати хвороботворні мікроби і навіть протистояти розвитку туберкульозних паличок. Кориця також допомагає при кон'юнктивіті, позбавляє від катаракти, може вилікувати деякі виразки, пухлини, до того ж є протиотрутою при укусах деяких комах і навіть змій. Кориця корисна для кровообігу, особливо для людей перенесли інсульт або людей з ішемічною хворобою серця.

Якщо вас болить зуб, то допоможе пов'язка із сумішшю 1 чайної ложки кориці та 5 чайних ложок меду. Цю пов'язку можна накладати 3 рази на день, до повної ліквідації болю. І, звичайно ж, найголовніше - кожна жінка хоче продовжити свою молодість і бути володаркою молодї і сяючої шкіри. Для цього потрібно регулярно приймати мед з корицею- 1л кориці, заварену в 3 - х склянках води і охолоджену + 4 л. меду. Пити 1 \ 4 чашки 3-4 рази на день. Цей рецепт дозволяє зберегти вашу шкіру свіжою, м'якою і затримує старіння.