Міжнародний конкурс Trieste Film Festival проходив в Італії з 16 по 22 січня. Фільм молодої рівненської режисерки Христини Сиволап "Давай не сьогодні" визнали кращим серед короткометражних на кінофестивалі. Журналістам ((http://www.rivne1.tv/)(Rivne1.tv)) вдалось поспілкуватись з переможницею.

Чудовою новиною для Христини вже був сам факт участі в такому конкурсі, адже це означало, що прем'єра фільму відбуватиметься на узбережжі Адріатичного моря. Тим не менш, не обійшлось і без прикростей - режисерці відмовили у візі:

- Ми зі сценаристом фільму (він же - мій чоловік:) ) планували поїхати на фестиваль та представити фільм. Ми мали офіційні запрошення від кінофестивалю, авіаквитки та надали всі необхідні документи, але Італійське консульство прийняло рішення відмовити нам у візах. На щастя, фільм все ж було кому представити - під час прем'єри була присутня оператор фільму Діана Оліфірова, яка мала унікальну змогу почути реакцію глядачів! І потім все нам розповіла.

Також, я мала змогу подякувати фестивалю під час церемонії нагородження через відеозвернення.



pic

Сценарій до майбутнього фільму Христина писала у співавторстві з чоловіком, якому і належить ідея. Тим не менш розвивали її спільно, придумували діалоги та деталі.

- Вдалось реалізувати всі свої ідеї у короткометражці? І що ви хотіли б донести до глядачів цим фільмом?

- Мені дуже хотілось щоб цей фільм викликав посмішку і залишав після себе теплі враження. І судячи зі сміху в залі, який лунав на показі у Трієсті, таки вдалось!

Розповіла Христина і про враження від знімального процесу:

- Для мене як дебютанта, після студентських фільмів і навіть роботи на телебаченні, знімальний процес був просто вражаюче масштабним. Знімальна група - відбірні професіонали, які не зважаючи на мій невеликий досвід, ставились до мене з повагою і виконували всі вказівки.

Але, як на будь яких зйомках, нічого не буває гладко. То актриса-маленька дівчинка відмовляється будь-що робити в кадрі і нам терміново потрібно шукати іншу, то ми приїхали знімати на світанку і пропустили його, то просто не встигаємо виконати план на день і потрібно від чогось відмовлятись... Та за цей знімальний адреналін я і люблю цю професію!:)

Читайте також: Рівнянка зняла короткометражне ігрове кіно

Хоча вручення нагороди сталось кількома днями раніше, ми все ж поцікавились, чи є ще сили на нові звершення, і чи вже "цілиться" на інші конкурси та нагороди?

- Хотілось би, звісно, іще показати фільм на кінофестивалях, для різного глядача. І так, з'явилось ще більше натхнення писати і знімати щось нове! Такі компліменти дуже стимулюють не зупинятись :)

Сподіваємось, вже незабаром ми почуємо про нові перемоги рівнянки у кіноконкурсах.

NOT TODAY by Christina Sivolap official trailer from directory films on Vimeo.

Нагадаємо, у 2011 році Христина зняла соціальну рекламу про милозвучність української мови, яка здобула високу популярність в мережі. У ній вона взяла участь не лише як режисер, а й як актор. Згодом цей відеоролик посів третє місце на 6-му Національному фестивалі соціальної реклами.

Довідка. Trieste Film Festival (Міжнародний кінофестиваль у Трієсті) - провідний італійський фестиваль у Центральній і Східній Європі. Проводиться з 1989 року. Головна мета цієї щорічної події – допомога в поширенні інформації, дискусії та взаємній співпраці у сфері аудіовізуального виробництва та особливо у створенні фільмів Центральної та Східної Європи. Конкурсні програми фестивалю фокусуються на оригінальних та новаторських фільмах та на роботах, присвячених особливим сторонам та проблемам суспільства та культури в країнах їх виробництва.