Алкоголіків, наркоманів та людей з нестійкою психікою мобілізовувати не будуть. Натомість до лав Збройних сил України у першу хвилю в 2015 році запросять близько тисячу військовозобов'язаних з Рівненщини, які бажають служити та знають військову справу. Хворих та багатодітних повістки теж оминуть.

З 20 січня в Україні розпочалась четверта, чи то перша у 2015 році хвиля мобілізації. У ній обіцяють військовослужбовці не допускатись помилок попередніх хвиль. Зокрема під час першої хвилі мобілізовували чоловіків у яких троє і більше дітей. Військовозобов'язаних відправляли на Схід без належної амуніції та засобів захисту. Цих помилок у четвертій хвилі обіцяють не припуститися.

Без навчання на передову - зась. Це ще один недолік, який у 4 хвилі усунуть. Всіх офіцерів, яких призвуть направлять до Національної Академії оборони України і військових вищих навчальних закладів, де створені центри їх підготовки, перепідготовки або допідготовки.

Натомість рядовий, сержантський склад направлять до навчальних частин і центрів.

Подбає військове керівництво і про медичну підготовку бійців. Кожен призовник матиме індивідуальні аптечки.

Не братимуть до лав Збройних сил України наркоманів, алкоголіків та людей з нестійкою психікою. Таких визначатимуть під час медичного огляду завдяки спеціальним тестам. А ще уникнуть мобілізації непридатні за станом здоров'я та студенти. З Рівне нської області планують мобілізувати близько тисячі чоловік.

Крім того, під час четвертої хвилі мобілізовуватимуть українців рівномірно з кожного регіону. Зокрема, до 28 січня 2015 року триватиме оповіщення військовозобов'язаних. А з 28 січня по 2 лютого їх призвуть до навчальних центрів.