В Донецькому аеропорту не залишилося українських бійців, - повідомляють в ((http://tsn.ua/ukrayina/u-minoboroni-pidtverdili-smerti-ta-poranennya-kiborgiv-u-terminali-doneckogo-aeroportu-404275.html)(ТСН)).

Станом на вечір в аеропорту не залишилося жодного українського солдата. Лише загиблі, яких не змогли евакуювати. Інші, за даними цих джерел, вимушені були відступити.

Натомість в Міноборони України запевняють, що бої в аеропорту та околицях летовища тривають. Cили АТО нікуди не відступали. А навпаки – отримали підтримку та боєприпаси і чинять опір ворогу. Що ж до загиблих, пояснили у відомстві, то під завалами підірваного термінала і справді залишається чимало українських солдатів. "Цей бій триває. Є загиблі, є поранені. Продовжується протистояння як в аеропорту, так і довкола. Наші бійці продовжують тримати оборону", - заявила речник Міноборони Вікторія Кушнір.

"Новий та старий термінал, вежа управління, все, що могло послужити як опорний пункт оборони повністю знищене. Аеропорт прострілюється прямою наводкою, але з будівлі нового терміналу останні захисники, що вижили, пішли лише сьогодні", - написав у Facebook головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

Інформацію про відступ українських військових з аеропорту також повідомив волонтер Георгій Тука. "Частині хлопців вдалося покинути аеропорт, частина потрапила в полон. Є надія, що під завалами ще є живі бійці", - написав він. Бутусов нагадав, що "кіборги" боронили аеропорт 242 дня — з 26 травня 2014 року по 22 січня 2015-го. У свою чергу у Міністерстві оборони заявляють, що українські військові продовжують бій в донецькому аеропорту.