Сьогодні, 20 січня, о 12 годині в Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбудеться круглий стіл «Соборність України – завдання на всі часи». Ідею державної єдності, яка і сьогодні залишається ключовим завданням українського народу, обговорять історики, краєзнавці та силовики.

Тим часом уже в Державному архіві області можна переглянути тематичну виставку унікальних документів із фондів держархівів Києва та Львова, де йдеться про передумови та наслідки проголошення Акту Злуки. Усі охочі мають можливість ознайомитися з законами Центральної Ради та УНР, документами Кабінету Народних Міністрів, наказами гетьмана Павла Скоропадського та голови Директорії Симона Петлюри.

22 січня в обласному центрі та районах Рівне нщини пройдуть молебні за єдність України. Відбудеться покладання квітів і вінків до пам’ятників та пам’ятних знаків видатним діячам УНР і ЗУНР, пам’ятних знаків, присвячених подіям, учасникам національно-визвольної боротьби Українського народу у ХХ столітті, боротьби за відстоювання конституційних засад демократії, за захист державного суверенітету і територіальної цілісності України.

Про це повідомили на сайті Рівне нської ОДА.