Під час робочої поїздки до Києва голова Рівненської обласної державної адміністрації Віталій Чугунніков зустрівся з представниками Уряду.

На зустрічі посадовці обговорили можливості створення відповідних законодавчих умов щодо відновлення роботи сміттєпереробного заводу на Рівне нщині . Про це повідомив Віталій Чугунніков під час наради з керівництвом підприємства.

«Питання діяльності сміттєпереробного залежить від рішення Верховної Ради. Ми маємо підготувати проект відповідних змін. Це дасть правову можливість працювати заводу. Нині ж механізм переробки побутових відходів на законодавчому рівні відсутній. В рамках чинних нормативних актів сміттєпереробний працювати на повну потужність не може», - зазначив Віталій Чугунніков.

Нині на підприємстві діє лише сміттєсортувальна лінія. Для відновлення процесу переробки потрібне загальнодержавне рішення. Разом з тим, переповнене рівненське сміттєзвалище впродовж багатьох років залишається великою проблемою для Рівне нщини.

«Ми домовилися, що юридична служба підприємства підготує проект змін до законодавства, які б змогли врегулювали роботу заводу, - зазначив Віталій Чугунніков. – Із цими пропозиціями я звертатимуся до Кабміну. Політична воля керівництва Уряду щодо цього є. Сприяння у якнайшвидшому відновленні сміттєпереробного заводу – пріоритетне завдання влади».

Про це повідомляють у прес-службі Рівне нської ОДА