Країна Італія - божественно красива і яскрава, наповнена історичними подіями і незабутнім колоритом, батьківщина сицилійської мафії і пасти, країна щастя, веселощів і, звичайно ж, кохання! Саме тут у маленькому містечку Позітано зіграли своє весілля Анджело та Лінса.

В Італії весілля - це повністю сімейне свято, де дотримуються більшість древніх традицій і правил, без них ніяк! Церемонія заручення завжди проходить задовго до дати весілля, зазвичай за кілька місяців, наречений приходить в дім нареченої і, що нестандартно, просить руки нареченої не у батька, як це прийнято в більшості країн світу, а саме у матері.



pic

Якщо згоду він отримує, то тут визначається точна дата весілля, батьки обговорюють придане, а молоді починають готуватися до свята. Як правило, весілля в Італії починається рано недільним ранком, наречену готують до обряду, вона прощається з рідним домом, звідки прямо відправляється до церкви на вінчання.



pic

Згідно древнім італійським традиціям, весільний день не повинен припадати на вівторок і п'ятницю, суботу, до речі, теж краще уникати.



pic

Всупереч поширеним звичкам, до церкви молодята вирушають пішки, іноді їм на шляху можуть ставити перепони, які молодята повинні подолати разом, щось на кшталт нашого викупу, правда, за щастя свого майбутнього сімейного життя молоді зобов'язані боротися разом.



pic

Церемонії вінчання, найчастіше, проходять у церкві або на відкритих мальовничих майданчиках, після яких молоді розбивають склянку або вазу на щастя. Є ще одна цікава італійська традиція: оскільки оливки в Італії є символом добробуту, молодята з допомогою професійних садівників пересаджують саджанець цього символічного дерева, або ж засипають в одну склянку чи пляшку пісок двох різних кольорів, як символ поєднання їхніх душ.



pic

Італійське весілля не передбачає чітких рамок у виборі вбрання для нареченого і нареченої. Це може бути класичне весільне плаття з пишною спідницею, обов'язково білого кольору, але допускається використання червоного або зеленого декору у вигляді стрічок, листя чи квітів.



pic

Давні італійські традиції припускають обов'язкову наявність вуалі або фати у нареченої, яка буде прикривати їй обличчя до церемонії і, тим самим, відганяти злих духів.



pic

Що стосується нареченого, то дуже важливо, щоб він поєднувався з образом нареченої: він може приміряти на себе образ гангстера з лакованими туфлями і чорним метеликом, а якщо ж у нареченої будуть присутні карнавальні нотки, то і нареченому будуть доречні, наприклад, червона сорочка або зелений метелик.



pic

Не забуваємо про букет нареченої, він також повинен підтримувати загальну концепцію весілля.



pic

Для банкету в Італії використовують відкриті мальовничі майданчики, де можна провести виїзну реєстрацію.



pic

Взагалі, квіти тут доречні всюди: в рамці для реєстрації, на столах, в горщиках, у гірляндах над столами.



pic

pic

Felice matrimonio!!!