8 тисяч доларів можуть обернутись десятьма роками за ґратами для заступника голови Рівненської облдержадміністрації Тараса Пустовіта. Саме таку суму зафіксували правоохоронці при отриманні ним хабара 11 січня. Неправомірну вигоду чиновник отримав від підприємців за перемогу у конкурсі з перевезення пасажирів, тоді працівники СБУ і прокуратури і спіймали його на гарячому.

Нині заступник голови Рівне нської облдержадміністрації Тарас Пустовіт перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Запобіжний захід йому ще не обраний.

Тим часом досудове слідство вже встановило, що Тарас Пустовіт займаючи посаду не лише заступника ОДА, а й голови комітету з проведення конкурсів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом загального користування вимагав від підприємців-перевізників хабарі за перемогу у тих таких конкурсах. Спіймали чиновника на гарячому під час отримання ним восьми тисяч доларів в місті Острозі. Нині кримінальне провадження розслідується прокуратурою. Натомість новопризначений голова облдержадміністрації Віталій Чугунніков підписав розпорядження про відсторонення від виконання обов'язків чиновника та ініціював проведення службового розслідування.

Винен Пустовіт чи ні вирішуватиме суд, натомість Віталій Чугунніков зі своїм ще чинним заступником справ мати не хоче.

Що ж стосується роботи інших заступників - питання ще відкрите.

У разі підтвердження вини Тараса Пустовіта йому світить від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Більш детально про всі обставини цієї справи дивіться у Програмі Патруль після новин.