Сьогодні, на 72 році життя відійшов у Вічність Леонід Васильович Калаур – голова громадської організації «Спілка ветеранів війни та праці органів прокуратури Рівненської області», член Консультативної ради при прокуратурі Рівненської області, заступник прокурора Рівненської області 1985-1998 р.р., старший радник юстиції, Почесний працівник прокуратури України.

Все своє життя Леонід Васильович присвятив шляхетній справі служіння Закону, справедливості та українському народові. Пам'ять про мудрого правника, керівника та доброзичливого наставника теперішнього покоління прокурорів – Леоніда Васильовича назавжди залишиться в серцях усіх, хто мав честь знати його, жити та працювати поруч з ним.

Керівництво, колектив та ветерани органів прокуратури Рівне нської області, висловлюють щирі співчуття рідним та близьким Леоніда Калаура. Вічна йому пам’ять!

Слово на спомин

Народився Леонід Васильович Калаур 29 січня 1943 року в Зарічненському районі у родині селян. Розпочав він свою трудову діяльність після закінчення школи у 1958 році з посади секретаря прокуратури Зарічненського району.

Саме тоді вирішив для себе, що обере фах юриста і піде цими ж стежками, але вже на оперативній роботі. Після проходження строкової служби в армії вступив до Харківського юридичного інституту. А після закінчення юнак повернувся до органів прокуратури Рівне нщини вже прокурорським працівником.

Понад 40 років працював Леонід Васильович у цьому відомстві. Пройшов усі щаблі прокурорської служби, від стажиста прокуратури Корецького району до заступника керівника прокуратури Рівне нщини.

За свою багаторічну прокурорську діяльність та бездоганну працю на ниві забезпечення правопорядку та захисту інтересів держави і громадян Леонід Калаур здобув непохитний авторитет та велику повагу серед не одного покоління працівників прокуратури не лише Рівне нщини, а й всієї України. За сумлінну працю Леонід Калаур нагороджений знаком «Почесний працівник прокуратури України», медаллю «Ветеран прокуратури України».

І навіть після виходу на пенсію він продовжував бути в строю, викладав курс «Прокуратура України» у Рівне нському інституті Київського університету права Національної академії наук України, а також брав активну участь у житті прокуратури регіону. Очолював громадську організацію «Спілка ветеранів війни та праці органів прокуратури Рівне нської області» та був членом Консультативної ради при прокуратурі Рівне нської області.