Мабуть, один з найбільших термометрів Рівного, одна з унікальних пам’яток міста розміщена на фасаді ЗОШ №15. ((http://www.rivne1.tv)(Rivne1.tv)) спробував дізнатися історію появи термометра на фасаді школи.

«Певне, багато хто з старожилів пам’ятає, що цей термометр висів у центрі міста там, де поштамт. Згодом, міська влада вирішила встановити на будівлі електронне табло, а його (термометр) демонтувати. А щоб не викидати частинку історії міста на смітник, вирішили подарувати термометр нашій школі. Спочатку він навіть ще показував температуру, але погодн умови та роки далися взнаки, тепер він висить просто заради краси, так би мовити», - розповідає Ірина Верхова, заступник директора з виховної роботи, одна з тих, хто була присутня при встановленні пам’ятки на стіну школи.



pic

Достеменно вказати дату появи термометра на навчальному закладі, на жаль, Ірина Павлівна сказати не змогла, одна запевнила, що це був кінець 80-их років. Хоча, як запевняють мешканці Рівного, на святкуванні 700-річчя міста (1983 рік) термометр висів ще на своєму місці (на поштамті).



pic

pic

Сьогодні з приводу такої пам’ятки на школі існує безліч різних думок.

«Частина батьків та дітей кажуть, що це псує імідж та зовнішній вигляд нашої школи, тому його краще зняти, інші ж запевняють, що саме градусник став однією з головних асоціацій 15-ї школи. Переважної думки щодо такого цікавого «жителя» нашої школи немає», - ділиться почутим директор навчального закладу Світлана Істоміна.



pic

«Бракує й коштів на відновлення цієї історичної пам’ятки Рівного, адже у школи є багато інших потреб, які стоять у пріоритеті, а фінансів на всі витрати не напасешся. Звичайно, адміністрація закладу радо б вітала меценатів, які б вдихнули градуси життя у частинку історії нашого міста».