З 1 січня організацію безплатного харчування дітей-чорнобильців від Мінсоцполітики передано на регіональний рівень.

Це передбачено урядовою постановою від 29 грудня 2014 року № 716. Документом, зокрема, внесені зміни до Порядку використання коштів держбюджету для виконання «чорнобильських» програм.

Передбачено, що Мінсоцполітики, як головний розпорядник бюджетних коштів, здійснюватиме їх розподіл розпорядникам бюджетних коштів нижчого рівня, а саме – департаменту соціального захисту населення ОДА, - пропорційно чисельності дітей. У свою чергу, департамент укладатиме договори та здійснюватиме оплату послуг організаторам харчування на підставі актів про надані послуги. Акти мають бути погодженими із керівниками навчальних закладів та завірені місцевим відділом освіти.

Оскільки для налагодження цієї роботи потрібен певний час, під час проведення процедури закупівель (близько 2,5 місяців) буде здійснено виплату щомісячної грошової компенсації. Так, для дітей від 6 до 10 років виплачуватимуть 180 гривень, від 11 до 14 років – 185, від 15 до 18 років – 190 гривень на місяць, пропорційно навчальним дням. Для отримання компенсації батькам необхідно звернутися до підрозділів з питань соцзахисту населення райдержадміністрацій (за місцем реєстрації) з відповідною заявою та довідкою із навчального закладу.

Довідково: На Рівне нщині право безкоштовне харчування мають 112 тисяч дітей – у Березнівському, Володимирецькому, Дубровицькому, Зарічненському, Сарненському, Рокитнівському районах, а також місті Кузнецовськ.

Про це повідомили на сайті Рівне нської ОДА.