Засуджено посадовця РДА, який вимагав та одержав неправомірну вигоду у сумі 400 доларів США

На Рівне нщині завершено судовий розгляд кримінального провадження та ухвалено вирок посадовцю однієї із районних державних адміністрацій, який вчинив кримінальне правопорушення, що передбачене ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище).

Встановлено, що посадовець, обіймаючи посаду начальника одного із відділів РДА, вимагав та одержав у жовтні 2014 року від мешканця області неправомірну вигоду в сумі 400 доларів США за складання та видачу останньому будівельного паспорта на будівництво садового будинку та господарської будівлі на території Рівне нського району.

Факт злочинної діяльності було викрито прокуратурою Рівне нської області у взаємодії з працівниками УБОЗ УМВС України в Рівне нській області.

У ході досудового розслідування підозрюваний повністю визнав вину у вчиненні інкримінованого злочину та уклав з прокурором угоду про визнання винуватості.

Згідно з вироком Рівне нського міського суду чоловіку призначено покарання у виді штрафу в розмірі 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 34 тисячі гривень. А також останнього позбавлено права обіймати посади в органах державної влади строком на 3 роки. Цей вирок суду законної сили ще не набрав.

Засуджено викладача коледжу, що оцінив вступ абітурієнта на навчання в 1 тис дол США

Прокуратурою Рівне нської області забезпечено участь у розгляді судом обвинувального акта стосовно викладача одного із коледжів Рівне нщини, який вчинив кримінальне правопорушення, що передбачене ч. 1 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди).

Встановлено, що свою послугу, яка полягала у зарахуванні вступника на державну форму навчання, викладач – секретар приймальної комісії вищого навчального закладу оцінив у 1 тис дол США. Його було викрито правоохоронними органами під час одержання цих коштів у липні 2014 року під час вступної кампанії.

«У ході досудового розслідування підозрюваний повністю визнав вину у вчиненні інкримінованого злочину та уклав з прокурором угоду про визнання винуватості»,— повідомив державний обвинувач, старший прокурор відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокуратури Рівне нської області Андрій Бабич.

«Згідно з вироком суду викладачу призначено покарання у виді штрафу в розмірі 1 тис неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 17 тис грн. А також останнього позбавлено права обіймати посади, пов’язані з виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій, строком на 3 роки», - зазначив прокурор. Вирок суду вступив в законну силу.

Керівник райвідділу міліції на лаві підсудних - за одержання неправомірної вигоди

Працівниками прокуратури Рівне нської області спільно зі співробітниками УСБУ в області у жовтні 2014 року було затримано виконувача обов’язків начальника одного із райвідділів міліції під час одержання неправомірної вигоди від підприємця за неперешкоджання його господарській діяльності (сума неправомірної вигоди – 1 тис.грн.)

Підполковнику міліції прокуратурою повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднаної із вимаганням).

Слідчим відділом прокуратури Рівне нської області досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні вже завершено.

Правоохоронець чекає на вирок суду.

Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Рівне нської області