Постійні протяги, погане опалення і супутні фактори погано впливають на здоров'я людини, яка більшу частину робочого дня сидить в офісі.

Працювати в холодному приміщенні непросто: від основних завдань постійно відволікають думки про теплу ковдру або гарячий чай, а на довершення хочеться скоріше подолати дискомфорт, покинувши своє робоче місце. З метою підвищити вашу працездатність, а також вберегти від непотрібної застуди, публікуємо 10 порад на тему «як зігрітися в холодному офісі».

Носіть із собою змінне взуття. Навіть найтепліші черевики або чоботи, побувавши на морозі, починають грати роль теплоізолятора, а значить - чекати комфорту в такому взутті протягом подальшого дня не доводиться. До того ж, часто взуття може промокнути і ось тут «чергова пара» стає справді незамінною.

Вибирайте в холодну пору року одяг вільного крою. Речі, які облягають ваше тіло, порушують циркуляцію крові і приводять до того, що ви починаєте відчувати озноб і дискомфорт.

Не забувайте про зігріваючі напої: несолодкі чаї з лимоном, ранкова кава, тепле какао.

Відчувши ознаки наближення застуди, не чекайте поки впадете з ніг з температурою: купіть пачку шипшини, мед, імбир і лимони, та готуйте собі зігріваючі вітамінні напої.

Киньте палити або хоча б намагайтесь обмежити на час зими кількість викурених сигарет. Справа в тому, що кожна викурена сигарета призводить до звуження судин і викликає охолодження організму.

Робіть зарядку. В офісі намагайтеся хоча б іноді вставати з-за робочого столу, відводити очі від монітора і робити енергійні рухи. Привчіть себе ходити пішки, в тому числі і сходами вгору.

Час від часу підставляйте руки під гарячу воду. Дуже ефективний спосіб. Ви відчуєте, як тепло розливається по всьому тілу.

Обов'язково їжте на обід перші страви. Гарячий суп не тільки додасть вам відчуття ситості, але ще й чудово прогріє організм.

Купіть рукавички і тапці, які заряджаються від USB-роз'єму комп'ютера і мишку з підігрівом. Працювати відразу ж стане набагато тепліше.

Частіше влаштовуйте колективні бреінсторми - із справжніми обговореннями, суперечками і генерацією нових ідей. Активна робота мозку сприяє припливу крові до голови. Це зігріває.

Міняйте атмосферу в офісі, намагайтеся оточувати себе тільки літніми спогадами: легкою музикою, що викликає асоціації з літом, теплими кольорами, приємними фотографіями з відпустки.

Джерело: zdorovia.com.ua