Близькі сусіди кращі далеких родичів. Проте це не про мешканців села Новоукраїнка. Вже кілька років господиня будинку на вулиці Лісовій воює з сусідами - за землю та гарячу воду. Жінка переконана, її хочуть вижити з села. Односельці ж бідкаються - втомилися від постійних звинувачень і відсилають надокучливу сусідку до лікарів.

Галина Лисак чотири роки мешкає в Новоукраїнці. Придбала тут будинок, збудувала паркан. Має і власне господарство. Щоправда бідкається, весь час її намагаються вижити з території. То сусіди підкопуються, то місцева влада дорогу розширює.

Однак сусіди іншої думки. Бідкаються постійні образи та лайливі вигуки горе сусідки вже набридли.. Пояснюють віднедавна вона перекрила їм гарячу воду, адже на її подвір’ї знаходиться газова магістраль. Якогось логічного пояснення її діям не знаходять, тому хочуть аби її перевірив лікар.

Голова сільської ради Новоукраїнки теж дивується звідки в жінки такі вигадки. Переконує ніхто її права не обмежує. А жінка весь час незадоволена і агресивна.

На сесії сільської ради місцеві обранці прийняли рішення аби жінка пройшла психічну експертизу. Це кажуть останній шанс заспокоїти жінку. Хоча допоки сваритимуться сусіди за клаптик землі та воду невідомо.