Видавничий дім “ОГО” спільно з телеканалом “Рівне 1” до 5-річчя Помаранчевої революції підготували документальний телепроект “Україна – це ми: уроки листопада-2004”.

Телепроект побудований на серії інтерв’ю з місцевими політиками, які в листопаді 2004 року перебували по різні боки барикад, та активними учасниками тих подій на Рівне нщині .

- Саме місцева “прив’язка” відрізнятиме наш телепроект від аналогічних загальноукраїнських, - коментує автор проекту, головний редактор Видавничого дому “ОГО” Віталій Голубєв. – Нас як місцеві засоби масової інформації цікавить у даному випадку саме новітня історія Рівне нщини.

Розмови автора фільму з політиками доповнюють виїзні зйомки в місцях, які мають стосунок до подій листопада-2004, архівні фотографії та відеокадри, цитати з тогочасних місцевих газет. Усе це в підсумку покликане створити в глядача цілісне уявлення про тогочасні події в області – не через призму якоїсь певної політичної сили, а навпаки – в усьому розмаїтті думок та неоднозначності оцінок.

- Фільм не буде однозначно “помаранчевим” чи “біло-синім” – я прагну насамперед показати спектр думок місцевих експертів і поставити непрості запитання, які є особливо актуальними напередодні чергових президентських виборів в Україні, - каже Віталій Голубєв. – Думаю, це той випадок, коли мету можна буде вважати досягнутою в разі, якщо фільм особливо не сподобається нікому з його героїв. Я не жартую: якщо “помаранчеві” політики назвуть наш проект занадто поміркованим, а “біло-сині” – занадто упередженим – у такому разі, напевно, нам справді вдасться витримати баланс об’єктивності.

Телепроект “Україна – це ми: уроки листопада-2004” вийде в ефір телеканалу “Рівне 1” у рамках програми “Телепресклуб” 26 листопада. Відразу після закінчення прем’єри відбудеться обговорення побаченого в “Телепресклубі” за участю провідних місцевих політиків – учасників фільму – та запрошених журналістів.

Джерело www.uapp.org