Як одягатися, харчуватися, доглядати за шкірою і волоссям вагітної в період сильних морозів.

Мороз – це явище дуже характерне для зими в нашому регіоні. Звичайно ж, під час вагітності тілу жінки набагато складніше переносити всякі природні катаклізми, але методика боротьби з холодом і морозом без шкоди для здоров’я таки існує.

Ці способи вкрай прості! Майбутня матуся, дотримуючись цих правил, може милуватися зимовою казкою, а не тремтіти і мерзнути.Для початку треба запастися витримкою, терпінням, теплим одягом, а також засобами для догляду за волоссям і шкірою.

Як пережити холод

2 склянки апельсинового соку (свіжовичавленого), 1 нарізаний апельсин, 1 нарізаний лимон і консервовані вишні для прикраси і підсолодження. Залий цей мікс в великий глек. Додай часточки апельсина, скибочки лимона і вишні. Пий протягом дня і при регулярному споживанні це додасть тобі сил, а також змінить настрій на краще.

Теплий одяг

У що ж одягатися, виходячи з квартири в морозний день? Як відомо, найтепліші з речей – це шуби. Але вони дуже важкі, часто незручні, продуваються вітром. Яка ж альтернатива? Зимовий комбінезон. Легкий комбінезон, добре утеплений, створює усередині повітряний ізолюючий прошарок. Пам'ятай про те, що тканина для комбінезона повинна бути непродувна, непромокаюча, дихаюча, зберігати еластичність при будь низькій температурі. Добре, щоб нижня частина комбінезончика була більш щільною, а також стійкою до агресивного впливу снігу, солі і грязі. А от верхня частина комбінезона повинна бути з м'яких тканин. Під низ найкраще одягнути джемпер з мериносової вовни, який добре захищає тіло від холоду.

Сон для вагітної

Частіше відпочивай, спи вдень по кілька годин. Виконуй тільки потрібні справи, бо взимку ти можеш легко втомлюватися. Коли на вулиці сонечко, старайся не пропускати його, а насолоджуватися сонячними ваннами під блакитним небом. Саме, через нестачу вітаміну D, який виробляється на сонці, люди схильні до депресій в зимовий період. Носи зручний одяг і зручне взуття, бажано, з гумовою підошвою. Ніяких каблуків і спідниць! Будь обережна при ожеледиці. Сама на вулицю не виходь. Краще – тримаючись за руку чоловіка, родичів чи подруг. Ноги завжди повинні залишатися в теплі, адже переохолодження ніг – це причина багатьох захворювань взимку. Уникай хворих людей, не ходи в періоди карантину в місцях їх великого скупчення. Намагайся не переїдати.

Турбота про красу

Взимку не можна нехтувати захистом шкіри рук, обличчя, а також губ на сильному морозі. У деяких вагітних жінок може також виникнути алергія на мороз і холод, що виражається в почервонінні шкіри, лущення. Для того, щоб уникнути всіх цих наслідків, треба заздалегідь запастися засобами для догляду за шкірою обличчя. Багато засобів захищають шкіру від морозу завдяки вмісту в них натуральних ефірних олій. Їм краще всього і віддати перевагу. Підійдуть креми, що містять масла ялиці і троянди.

Губи і мороз

Через морози і різкі перепади температур дуже страждають губи. Тому фахівці радять використовувати взимку бальзами, які містять екстракти кореня ромашки, солодки, череди, вітаміни Е, А, масло обліпихи.

Як захистити волосся

Під час вагітності багато жінок відзначають погіршення стану волосся. Тим більше взимку. Добре користуватися взимку спеціальними масками для волосся на основі рослинних ефірних масел. Такі маски забезпечать додаткове зміцнення волосся, захищають шкіру голови від сухості, забезпечать шкіру вітамінами.

Харчування взимку

У зимовий час треба приділяти особливу увагу харчуванню. Взимку організм майбутньої мами витрачає більше калорій. І їх треба якось заповнювати. Самий ідеальний варіант – це м'ясо. Але без спецій. Адже така їжа може призвести до алергії. Найкраще м'ясо засвоюється у вареному або тушкованому вигляді.

Пам'ятай про те, що вагітність – це особливий стан. Тому бережи своє здоров'я, балуй себе, але не перестарайся: прогулянка по морозу ніколи не зашкодить, якщо ти будеш правильно одягнена і налаштована тільки на хороше!

Джерело: Рanyanka