Новий 2015 рік вже ось-ось на порозі і всі готуються після дванадцятого удару годинника вітати один одного з цим святом. Але з яким роком правильніше вітати - з роком Кози чи Вівці? І яку тваринку буде ефективніше "задобрити", щоб принесла удачу в новому році?

Як відомо, за східним календарем кожен рік асоціюється з якоюсь твариною. Наступний 2015 рік – Кози (Вівці). Можете не шукати різниці між цими двома символами, це марно: так як східні календарі Японії та Китаю різняться, то у кожного народу свій символ і своя тварина. У них багато подібностей і вони чудово можуть співіснувати один з одним, але є й свої відмінності. Оскільки це домашні тварини, то вони люблять проводити більшість свого часу в колі рідних і близьких.

Як свідчать стародавні східні вірування, Вівця була восьмою твариною, яка з’явилася до Будди. І вже з тих далеких пір пішла плутанина: до Будди прийшла чи то вівця, чи то коза. Якщо оглянутися назад і більш уважніше подивитися на різні історичні факти, які стосуються даного питання, то ми побачимо, що такий поділ був завжди.

Також існує версія, що проблема розмежування символів тварин з'явилась через переклад китайського та японського слів на позначення тварини. За китайським гороскопом наступний рік ототожнюється з твариною yáng (Ян). Ієрогліф, який позначає це слово, означає не конкретну вівцю чи козу, а рогату тварину взагалі, яка і має кілька типів, серед яких і "винуватиці" 2015 року. Японці використовують цей же ієрогліф на позначення слова "вівця". Іншими словами, говорити "рік Кози" і "рік Вівці" - однаково правильно, тому що Ян охоплює обидва типи тварини.

До речі, не тільки 2015 рік Кози і Вівці являється єдиною похибкою китайського гороскопу. 2019 рік також не зрозуміло буде під заступництвом Свині чи Кабана, а 2021 р. – Бика або Вола, але тут питань виникає менше, так як Свиня і Кабан – це приблизно одне і те ж, як і у випадку з Биком і Волом. Але рухаємося далі і бачимо, що 2023р. пройде під знаком Кролика або Кота. Ось цих тварин вже точно ніяк не можна переплутати.

Тому не варто ламати собі голову над питанням, наступний 2015 рік кого – Вівці чи Кози. У рамках східного гороскопу це одна і та ж тварина, яка обов'язково принесе в наші будинки спокій, затишок, тепло і радість. Кози і Вівці – артистичні, веселі, грайливі, але інколи і норовливі.

Джерела: 2015 рік Кози cjvlang