Бути мамою – це важка праця. І іноді так хочеться хоча б один день просто розслабитися і нічого не робити. Думаєте це складно? Зовсім ні, головне – бажання! Як же такий день собі організувати, давайте подумаємо разом.

Для початку визначитеся, які щоденні справи займають у вас найбільше часу і сил, і придумайте їм по парі альтернатив, при яких ви будете витрачати мінімум сил. Наприклад, замість того, щоб готувати, можна замовити піцу – так і діти будуть задоволені, і вам не доведеться стояти біля плити пару годин.

Звичайно, однією піцою весь день харчуватися не вийде, тому вранці можна запарити просту вівсянку і нарізати фруктів, на обід – піца, а вечерю нехай приготує улюблений татко, або ж на обід можна відправитися в кафе, а на вечерю замовити піцу і всією сім'єю подивитися хороший фільм.

На другому місці, звичайно ж, прибирання. Щоб вам не довелося весь день прибирати, перекладіть частину обов'язків на дитину. Зрештою, привчати прибирати речі за собою краще з самого раннього віку. Зробити це краще в формі гри, наприклад, якщо весь день ваше чадо буде прибирати за собою речі та іграшки по місцях, тоді ввечері отримає якесь довгоочікувану винагороду. Яку? Це ваша дитина, і вам краще знати, чим її зацікавити.

Той же самий прийом можна використовувати і в плані поведінки. Якщо малюк починає вередувати, спокійно нагадайте йому, що якщо він буде так поводитиметься, тоді не отримає довгоочікувану іграшку або ласощів. На капризи часом йде дуже багато сил і енергії, тому, якщо ви хочете відпочити, можна заздалегідь скласти разом з дитиною розважальну програму на день.

А щоб цей день приніс максимум задоволення вам і вашій дитині, постарайтеся перенести всі важливі справи на інший день. Зрештою, бути мамою – це робота без вихідних, тому ви як ніхто заслуговуєте хоча б один день спокою. Нехай весь світ трохи почекає до завтра, а сьогодні у вас вихідний.