Працівники слідчого управління УМВС України в Рівненській області, викрили посадовців Управління містобудування та архітектури виконавчого комітету Рівненської міської ради, які незаконно видавали дозвільні документи на розміщення торгівельних тимчасових споруд в обласному центрі.

У ході досудового розслідування кримінального провадження слідчі встановлили, що трьоє посадовців, які займали керівні посади, впродовж 2012-2014 років, використовуючи службове становище у власних інтересах, із майже 400 видали 94 незаконні паспорти прив’язки тимчасових споруд, для фізичних осіб-підприємців, у яких відсутні будь-які дозвільні документи на земельну ділянку, де й встановлювалися так звані кіоски.

За словами начальника УМВС України в Рівне нській області Сергія Максимова, відповідно до розрахунку Управління Держземагенства у місті Рівному загальна сума завданих державі збитків становить 750415,09 гривень. В діях службовців вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України, а саме зловживання службовим становищем, тобто використання службового становища всупереч інтересам служби, в інтересах суб’єктів підприємницької діяльності, що спричинило тяжкі наслідки. Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Триває слідство.

Про це повідомляють у СЗГ УМВС в Рівне нській області