На щастя, на людей вони не нападають. Лише знищують садки та перегризають дерева. Звірі раніше ніколи так близько не підходили до людських обійсть. З чим це пов’язано місцеві не знають. До речі, у Латвії кількість цих тварин вже перевищує норму. Зафіксовані і випадки укусів від бобрів. Чи не загрожує така ситуація Рівненщині – дивіться далі у сюжеті.

Тамара Миколаївна живе у селі Дерев’яне, Рівне нського району. Її будинок знаходиться біля лугу. Кілька тижнів тому пенсіонерка почала помічати, що трійко дерев біля городу впали. Коли придивилась - помітила їх перегризли бобри.

У дворі пенсіонерки бобри визбирали опалі яблука. Приходять по них уночі. Їхні шляхи видно по стежках. Разом з фруктами, забирають і повалені дерева. У Тамари Миколаївни їх вже близько десятка.

Домівки бобрів знаходяться біля води, оточені високим очеретом. Тому дістатися до них не просто. Помітно лише з висоти. Тварини дуже працелюбні. Всі повалені дерева цілими стовбурами несуть до своїх хатинок, по дорозі не залишають майже нічого.

Люди поки не надто переймаються нашестям бобрів, адже тварини фруктові дерева не чипають. Щоправда, як буде далі – ніхто не знає. Екологи лише розводять руками. Кажуть, подібних звернень до них не надходило, але про збільшення кількості бобрів їм відомо.