Бухгалтер підприємства привласнила кошти, виділені постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Такий факт мав місце у Сарненському районі Рівне нської області.

Встановлено, що, працюючи на посаді бухгалтера відокремленого підрозділу державного підприємства, особа використала своє службове становище та привласнила майже 50 тис грн, які надійшли на рахунок підприємства в якості компенсації соціальних пільг працівникам, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Крім того, вона підробила офіційні документи, зазначивши неправдиві відомості про виплату заробітної плати працівникам на зазначену суму.

Дії особи кваліфіковано органом досудового розслідування за ч. 2 ст. 191 (привласнення та розтрата чужого майна) та ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України. Прокуратурою області скеровано обвинувальний акт до суду, який, врахувавши щире каяття підсудної, її активне сприяння у проведенні розслідування та відшкодування матеріальних збитків, призначив останній покарання — 3 роки обмеження волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з веденням бухгалтерського обліку, строком на 2 роки. Одночасно засуджену звільнено від відбування основного покарання з встановленням іспитового терміну на 1 рік і 6 місяців.

Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Рівне нської області