Серед бойовиків виникає невдоволення владою “ЛНР”. Активісти даної організації продовжують спроби відновити вплив на владу “самопроголошеної республіки” порушуючи питання про недовіру своїм лідерам.

В першу чергу це пов’язане з їх корупційними діями, направленими на особисте збагачення. Особливо актуальними є контроль луганського паливо-мастильного бізнесу, торгівельних центрів, ринку продуктів харчування, алкогольних та тютюнових виробів, відсутність відкритої інформації про розподіл отриманої “гуманітарної допомоги”, а також безконтрольним розподілом фінансових потоків, що надходять з Російської Федерації.

Обстановка в районах виконання завдань військ оперативного командування "Північ" суттєвих змін не зазнала. Протягом доби терористи обстрілювали позиції наших сил в районах населених пунктів СОКІЛЬНИКИ, КРИМСЬКЕ та СТАНИЧНО ЛУГАНСЬКЕ.

За добу в зоні відповідальності військ оперативного командування «Північ» бойовики здійснили 5 обстрілів з АГС-17, ГП-25 та стрілецької зброї. Намагаючись діяти скрито бандитські угрупування ведуть вогонь по військовослужбовцям Збройних Сил України здебільшого у вечірній та нічний час. Втрат серед особового складу та військової техніки військ оперативного командування "Північ" немає.

За вказаних період застосування розвідувальної авіації противником не відмічено, однак з метою викриття районів розташування підрозділів сил АТО продовжується ведення повітряної розвідки з використанням БПЛА. Підрозділи протиповітряної оборони зафіксували в зоні відповідальності військ оперативного командування «Північ» 2 прольоти безпілотних літальних апаратів в районах населених пунктів ГІРСЬКЕ та ЧМИРІВКА.

З метою фіксування порушень припинення вогню бойовиками протягом вчорашнього дня в зоні відповідальності військ оперативного командування "Північ" забезпечено роботу чотирьох груп представників ОБСЄ.

Про це повідомляють у прес-центрі ОК "Північ"