Торгові кіоски в Рівному - законно чи ні? Відповіді на це питання досі немає, адже понад рік тому правила зносу кіосків придумали, а правила їх встановлення - ні. От і цього разу підприємці з чиновниками зібрались, щоб обговорити це питання.

Вже не перший місяць не можуть знайти порозуміння рівненські підприємці з міськими чиновниками. Темою для обговорень стали незрозумілі правила щодо встановлення і функціонування малих архітектурних форм, простіше кажучи - торгових кіосків та павільйонів. Представники малого бізнесу невдоволені тим, що одним підписують документи одразу на кілька таких МАФів, а іншим – ні. Скаржаться, що такі тіньові схеми – це свідоме придушення малого та середнього бізнесу і наполягають на розробці єдиних та прозорих правил. Кажуть, якщо їх таки встановлять - поповнюватись буде міський бюджет, а не чиновницькі кишені.

Головний архітектор міста в свою чергу запевняє, що ще в 2013 році було розроблено порядок укладення договорів для оренди землі території міста підприємцями, проте дане питання і досі залишається відкритим.

Для прикладу, Львів та Тернопіль напередодні вже стикалися з аналогічною проблемою, проте там швидко знайшли порозуміння, створивши єдині та зрозумілі правила. Що ж до нашого міста, то нам залишається лише чекати.