На лікарняні ліжка потрапили вихованці дитсадка у Млинові, та працівники цього ж закладу. Усього лікарі виявили майже сорок пацієнтів. У стані середньої тяжкості госпіталізовано до інфекційного відділення 11 осіб. Санепідслужба встановлює причини отруєння, адже попередньо виявили збудник Сальмонели.

Напередодні свят дитсадок №2 у Млинові зачинений. Днями вихованці закладу та працівники почали масово хворіти. Медики виявили інфекційне захворювання. Що стало причиною зараження, поки не відомо. Чутки про те, що діти могли отруїтись молочними продуктами, у садочку відкидають. Кажуть, манну кашу приготовлену у той день їли і наймолодші дітки, однак серед них хворих немає.

Завідувачка дитсадка у розпачі, каже, нині причини отруєння встановлюють фахівці. Запевнила, колектив завжди дотримується основних правил та вимог гігієни. Спочатку до лікарів звернулися діти, і вже потім працівники закладу. Попередні дослідження виявили збудник сальмонели лише в однієї дитини.

А вже у понеділок та вівторок після обстеження працівників дитячого садка, шестеро з них також госпіталізували, у них виявили сальмонелу. Санітарні лікарі одразу утворили робочу групу, яка встановлює причини зараження у дитячому дошкільному закладі.

Поки фахівці встановлюють причини масового спалаху інфекції, Млинівська міжрайонна прокуратура Рівне нської області вже розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні.