Шість тисяч вісімсот гривень штрафу призначено Дубровицьким районним судом 24-річному мешканцю міста Олевськ Житомирської області за порушення правил охорони або використання надр.

У серпні цього року в урочищі «Пандус», що неподалік села Кривиця Дубровицького району, правоохоронці виявили та затримали 24-річного Сергія, який, порушуючи законодавство України, самовільно, без отримання спеціального дозволу (ліцензії) на користування надрами, без акту, що засвідчує гірничий відвід, без оформлення в установленому порядку документів, що посвідчують право на земельну ділянку, за допомогою мотопомпи заводського виготовлення, шляхом гідророзмиву ґрунту, видобував каміння бурштину-сирцю, що відноситься до корисних копалин загальнодержавного значення і є дорогоцінним камінням органогенного утворення.



pic

– Відносно чоловіка слідчі Дубровицького РВ УМВС відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 240 Кримінального кодексу України (Порушення правил охорони або використання надр), – повідомив начальник УМВС України в Рівне нській області підполковник міліції Сергій Максимов. – З’ясувавши всі обставини кримінального правопорушення, справу скерували до Дубровицького районного суду.



pic

У судовому засіданні старатель повністю визнав свою вину у вчиненому та щиро розкаявся. Суд визнав чоловіка винним у вчиненні цього кримінального правопорушення та призначив йому покарання у вигляді штрафу в розмірі шість тисяч вісімсот гривень, а речові докази (а це мотопомпи заводського виробництва, пожежні шланги, водозабірний шланг, швайбер, металеві жердини та підсаки) – знищити.

Про це повідомили у Дубровицькому РВ УМВС України в Рівне нській області.